СЪНФУДС БЪЛГАРИЯ / Макдоналдс

Общ рейтинг

Правна информация
Име на фирмата (кирилица)
СЪНФУДС БЪЛГАРИЯ / Макдоналдс
ЕТ
Име на фирмата (латиница)
Sunfoods Bulgaria
Известна още като
Mcdonalds, МакДоналдс
ЕИК/ПИК
831507493
Управител
Иван Йорданов Лисиков, Зоран Матлиевски
Кратко описание

Вече 25 години, ние в Макдоналдс носим усмивки на клиентите си в България. Философията ни е качествени продукти, отлично обслужване, приятна атмосфера. Винаги и всеки ден. Не харесваме думата компромис, предпочитаме да виждаме усмивките по лицата на своите гости.

Всичко започва в ресторанта на двамата братя Мак и Дик Макдоналд в Сан Бернадино, Калифорния през 1948 г.

Тяхната философия – лимитирано меню, ниски цени и систематизиран кухненски процес – им давала възможност да обслужват повече клиенти за по-кратко време.

Компанията, както ние я познаваме днес, обаче, не е създадена от двамата братя, а от Рей Крок.

През 1954 г., когато Рей Крок среща братята Макдоналд в Сан Бернадино, той се удивил на това как добре и колко бързо те обслужили голям брой от гладни шофьори. Колите подхождали към ресторанта, клиентите купували своята храна и без забавяне продължавали своя път. Заключението било ясно за Рей Крок: “Хората се нуждаят от качество, но повече от всичко от бързо обслужване. Те търсят алтернатива на традиционния начин на хранене”. Рей Крок подписва договор с братята Макдоналд, който му позволявал да използва тяхната система на продажби и фирмено име.

Рей Крок открива своя първи ресторант през 1955 г. в Дес Плейнс, Илинойз, като въвежда принципите на работа на двамата братя Макдоналд.

Качество, Обслужване, Чистота и Добра Цена са и досега основните принципи на Макдоналдс.

С други думи това означава:

Висококачествени продукти, сервирани с приятелска усмивка в чиста заобикаляща среда и на добра цена.

Макдоналдс по света

1967 г. Това е годината, в която Макдоналдс открива своя първи ресторант извън САЩ – в Канада и оттогава започва развитието на фирмата в международен мащаб.

През април 1988 Макдоналдс стартира за първи път в бившия “Източен блок” и отваря ресторанти в Унгария и Югославия.

Септември 1991: Макдоналдс създава главен офис за Централна Европа във Виена, който успешно координира откриването на новите ресторанти в европейски страни като Чехия, Полша, Словения, България, Латвия, Естония, Румъния, Словакия, изграждайки 292 ресторанта в 13 страни до края на 1996 г.

1994 г. България е 75-та държава, в която Макдоналдс открива ресторант. Първият ресторант в България е открит в Пловдив.

1995г. През м. декември е открит първият ресторант на Макдоналдс в гр. София, на пл. Славейков /втория ресторант на Макдоналдс в България/ Роналд Макдоналд прави своя дебют с голям парад в гр. София по случай откриването на ресторанта на Макдоналдс на пл. Славейков.

В настоящия момент Макдоналдс е най-голямата верига от ресторанти за бързо обслужване с над 35 000 ресторанта в над 100 държави в света.



Leave a Reply

ИМАТЕ МНЕНИЕ ЗА РАБОТОДАТЕЛ?

ИСКАТЕ ТО ДА БЪДЕ ЧУТО?

*Регистрацията не е задължителна. Можете да оставяте мнения и коментари на пълно анонимно, като гост.